Dostala jsem spousty dotazu, jak ze ja ty spenatove lasagne delam.
Ale….
Uz podle obrazku jiste tusite, ze kamufluji. Dosly mi lasagne..
Tak jsem pouzila siroke nudle a musim uznat, ze je to snad jeste lepsi 🙂

potrebujete:


-balicek lasagne placek ( v mem pripade siroke nudle )
-cerstvy spenat ( pouzila jsem cely sacek z Lidlu, odkrojila stonky a nakrajela listy na sirsi pruhy )
-prolisovany cesnek, cibule nadrobno nakrajena
-maslo, mleko
-hladka mouka
-parmezan, gouda
-smetana na slehani a bily jogurt
-muskatovy orisek, sul, pepr

postup:
-Na masle zpenime v panvi cibuli a nechame chvili opekat, po te pridame nakrajeny a ocisteny cerstvy spenat, prolisovany cesnek, sul, pepr a opekame, dokud spenat nezmekne.
Jakmile je spenat mekky, nalila jsem jednu smetanu na slehani, muze byt i cottage syr aj. Pridala jsem jeden bily recky jogurt. Poradne promichat a provarit.

-ve druhem kastrulku udelame besamel: cca 1/4 masla rospustit, zaprasit hladkou moukou, az vznikne hladka jiska. Tu postupne zalevame mlekem ( cca 0,5litru ), za staleho michani a dolevani dojdeme k huste konzistenci ( omacka ). Dokud houstne, prilevame mleko.
Po te nastrouhame spetku muskatoveho orisku, opeprime, osolime ( trosku vice, dle chuti ) a nastrouhame 150-200g goudy. Ja pridavam i parmezan. Besamel nam pak vice chutna.
Poradne promichame a besamel je hotovy.

Vyssi pekacek vymazu maslem a kladu platky lasagni vedle sebe, na to cast spenatove hmoty a navrch zalit besamelem. Opet lasagne, spenat, besamel.. a tak stridame. Vzdy koncime besamelem.
Navrch jeste posypu parmezanem a dam zapect.
Dnes jsem bohuzel nemela lasagne, ale nudle je paradne vynahradily.
Nudle jsem ale predem uvarila a pak uvarene dala do pekacku spolu se spenatem a besamele a az pak dala zapect.
V pripade lasagni nepredvarujeme!
Nekdo je namaci do vody, nekdo vari, nekdo predvaruje. V tomto pripade je tak, jak je vyndate z krabicky dejte do pekacku. 
Krasne v troube nasaji vodu a stavu ze spanetu a besamelu a krasne se vam propecou.

Dobrou chut! 

* m *