Dezert, tvoreny vrstvenim. Zakladem kazdeho cheescaku jsou rozdrobene susenky a tvaroh ( syr, lucina.. ).



CO POTREBUJETE:

– maslove susenky ( my mame v oblibe takove ty venecky z Lidlu. Kdyz nemam ty, koupim jine, suche susenky, treba s prichuti skorice. Mely by byt sladsi. Treba bebe susenky ( ty placate, hranate ) se mi na cheescake vubec nehodi. Celkova chut je pak takova mdla. Takze, kdo chce vsadit na jistotu, venecky z Lidlu jsou top 🙂 )

– 50g rozpusteneho masla
– 1 vanicka mekkeho tvarohu ( 250g )
– 1 kelimek mascarpone ( 250g )
– 1vanilkovy cukr
– lzice stavy z citronu
– 3 recke bile jogurty – neslazene!  ( jeden jogurt je 125g )
– 120g cukru krystal ( ja uz davam od oka a dle chuti )
– 3 vejce
– spetka soli

POSTUP:

Susenky rozdrtte na sypkou smes ( hladkou ). Ja to ze zacatku delavala v mise mackadlem na brambory. Chce to kuraz, silu.. bordel vsude, vsude drobky..
Tentokrat jsem to hodila do mixeru na smoothie. Naivne jsem doufala, ze kdyz rozmixuje led, da i susenky. 
No, moc jsem si nepomohla, bordel byl i tak, ale ten vysledek me za to stoji :)Rozmixoval to, ale na nekolik etap a slo to hodne spatne. Susenky, kdyz se rozdrtily na smes, tak ta smes mela tendenci lepit, noze nesekaly. Slo to spatne. Tak mixer take ne.. Chtelo by to nejaky ” sekacek” primo treba na zeleninu ( ted jsem si vtipne vzpomnela na teleshoping, kdyz jsem byla mala. WS BUTLER ! 😀 ten by to hrave zvladl, trikrat zmacknout a je to ! 😀 ).
Smes pak smichat s rozpustenym maslem a nasypat do kulate dortove formy. Umackat do roviny pevne dnem sklenky.
Pripravime si smes z mascarpone, tvarohu, 3 vajec, cukr, citronove stavy a spetky soli. To vse promichat a nalit na korpus a dat zapect,
Peceme na asi 180st zhruba 20minut. Krem bude stale vypadat ” tekute”, nesmi byt vylozene tekuty.
Vyndat z trouby, posypat mletou skorici a nechat chvili odpocinout a castecne vychladnout.
Pote nalijeme posledni vrstvu ze 3 bilych reckych jogurtu smichanych pouze s jednim vanilkovym cukrem. 
Zas do trouby a asi na 10minut. Hlidat barvu, at se nepripali!
Jednou se mi stalo, ze praskl a take se prichytil.. 
Vyresila jsem to smesi ovoce ( rozmrazit smes z malin, jahod, boruvek.. ). Nasypala jsem navrch ovoce a zalila zelatinou. A byl luxusni!
Po vychladnuti jej strcte do lednicky. Nechte tak 2-3hodky minimalne prolezet ( ale lepsi je pres noc ).

Zitra sobota, idealni na vikend 🙂 Protoze dele, jak ty dva dny vam nevydrzi, to mi verte 🙂 Je vyborny! 

Jsem zvedava, jak vam bude chutnat 🙂