Mlada poupata pampelisek nalozena v soli a octe chutnaji jako prave kapari a vydrzi vam velmi dlouho.
Co je potreba k “vareni”? … posbirat nekde stranou, nejlepe na louce, u lesa apod nerozvinuta poupata pampelisek. Otrhejte spodni listecky, oplachnete vodou, osuste a vrstvete do uzaviratelne sklenice..Vrstva poupat a na to vrstva soli, zas poupata, sul.. az naplnite sklenice po okraj, zalijte octem. Uzavrit a do chladu 🙂 Ja mam v lednici.
Nechte chvili “zrat”..

Miluji spagety s kapari.. Jednodussi jidlo snad ani neznam 🙂 Uvarim spagety v osolene  vode, scedim a mezitim si na panvi rozehreji kvalitni olivovy olej. (Hodne, treba jednu sklenku, deci..zalezi na mnozstvi spaget, aby nebyly pak suche.. Olej musi byt opravdu hodne kvalitni, se slunecnicovym to nezkousejte, nejlepe olivovy se zakalem, odnekud s farmy. Odviji se od nej celkova chut spaget). Pak do oleje nasypu kapari (bez nalevu) a pridam cerne olivy (tez bez nalevu), prohreji a nakonec pridam scezene spagety. Vse dukladne promichat a servirovat 🙂
Na taliri jeste nastrouham, ci skrabkou naloupu parmezan. Mnam!!!!