To tady jeste sedite?
Prve alou pro svestky!!!.. 🙂 Rostou uplne vsude!
.
.
.
.
Tak co mate?
Dam vam recept.. ale psssst! Je totiz desne tajny..
Je od me nejlepsi kamardky Peti, tak od jeji babicky.
Jako male holky jsme k jeji babicce chodivaly.. 
“Peto, mam budaky, prijd si”..
.
.
.
RECEPT!!! 

INGREDIENCE NA KYNUTE TESTO:
     40dkg polohrube mouky
     30dkg hladke mouky
     sul
     10dkg cukru krupice
     12dkg tuku (4dkg oleje, 8dkg HERA – ale mame vyzkouseno, ze ze         sadla jsou taky uzasne!)
     2vanilkove cukry
     2vejce
     4dcl mleka
     8,5dkg drozdi – tady se asi pekarky pozastavi, proc tolik               drozdi, vzdyt to neni ani kilo mouky 🙂
     To proto, aby byly buchty tak nadychane a vlacne 🙂

NAPLN: mak, cukr, mleko a svestky 🙂

Vypracujeme hladke testo, ktere nechame hodinu pod uterkou vykynout (ve velke zadelavaci mise).
Po vykynuti odkrajuji lzici kusy testa, na pomouceny val, testo roztahnu a plnim 1/2 svestky a pridam maku, kolik se jen do buchty vejde 🙂 (namlety, spareny s mlekem a cukrem)
Kladu na plech a kazdou zvlast potiram rozpustenym sadlem (aby se k sobe nelepily), necham dokynout.
V mezicase si rozehreji troubu na 180st, po dokynuti buchet dam plech pect.
Peceme dozlatova 🙂
Po vytazeni pocukrovat.

MNAM!